Aankoop van wijn
U kunt op verschillende manieren denken over het kopen van wijn. U zoekt bijvoorbeeld wijn voor een speciale gelegenheid, voor een jubileum, geboortejaar of als cadeau, of u wilt uw wijnkelder zodanig inrichten, dat u wijn heeft liggen voor direct gebruik en/of wijn wat u wat langer wilt opleggen voor latere gelegenheden. Op basis van uw smaak en wensen kunnen wij u het juiste advies geven.
Investeren in wijn
In uw afwegingen kunt u natuurlijk ook meenemen, dat de opgelegde wijn in waarde zou moeten toenemen.
In dat kader dient grote zorgvuldigheid in acht te worden genomen, omdat meer dan 95 % van de wijn absoluut niet in waarde zal stijgen en ook beperkt kan worden bewaard.
Alleen wijnen van de allerhoogste klasse, zoals de Premier Grand Cru Classé's uit de Bordeaux-streek, top Grand Cru Bourgognes, enkele Italiaanse wijnen, een enkele portwijn, een enkele Duitse wijn en enkele wijnen uit Californië of Australië, lenen zich voor investeringen met de meeste kans op een verantwoord rendement. Op basis van onze ervaring kunnen wij u het juiste advies geven.
Verkoop
Het kan zijn, dat u uw wijn wilt verkopen om welke reden dan ook. Dan is het van belang te weten wat de waarde van de wijn is. Een gedegen door ons verzorgde taxatie zorgt er voor, dat de eventuele koper u niets kan wijsmaken. Zie ook het hoofdstuk wijntaxaties.
Import
Overweegt u zelf wijn te willen importeren, dan dient u zich te realiseren, dat de markt voor het publiek en de horeca vrijwel volledig is 'afgedekt' door grote inkooporganisaties. Het is dus zaak te onderzoeken op welke wijze u zich kunt onderscheiden.
Dat houdt in, dat u 'op jacht' zult moeten gaan naar die wijnboeren, die zich nog niet hebben vastgelegd, maar wel willen exporteren. Wij kunnen u daarbij helpen. Onze meer dan 29-jarige expertise staat tot uw beschikking.
Als er uiteindelijk zaken zijn gedaan komt het moeilijkste stuk, nl. de bureaucratie, douane formaliteiten, accijns etc. Ook hier komt onze expertise van pas.
Culinaire combinaties
Hoewel smaken verschillen zijn er wel een aantal basisregels, waar rekening mee dient te worden gehouden. Wij kunnen u daarbij helpen.
U kunt daarnaast de keuze maken uit te willen gaan van de wijn en daar de maaltijd mee combineren of andersom, dus uitgaan van de maaltijd en daar de wijn bij zoeken.
Het aloude uitgangspunt rood bij vlees en wit bij vis is inmiddels verlaten.